Ballet en Musicalschool La Danse
/


"totaal-theater" in optima forma !

 

Over La Danse

Patricia Buijtendijk – Choreograaf, Dans en Musical docent

{}

Patricia is geboren en getogen in Rotterdam en heeft na de Mavo voor Ballet en Muziek de HBO opleiding dansdocent gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts). Daarnaast is zij gediplomeerd teacher van de Royal Academy of Dance in London - Engeland (RAD), onder auspiciën van de wereldberoemde ballet grootheden Margot Fonteyn en Antoinette Sibley. Patricia heeft als dansdocent van de Royal Academy of Dance vele balletleerlingen mogen opleiden en zijn er talrijke leerlingen van haar doorgestroomd naar dansacademies of conservatoria en daarna terechtgekomen in theater- en TV producties of hedendaags werkzaam als dansdocent of danser.

Patricia is vanaf 1987 als artistiek leider verbonden aan La Danse welke van oorsprong is opgericht in Rotterdam – Hillegersberg en behoorde tot de grootste dans, theater en musicalscholen van Nederland. Hedendaags geeft Patricia bij La Danse ballet, pointes en musical lessen in Essen en Huijbergen. Patricia heeft zelf gedanst bij verschillende opera-, operette- en musicalgezelschappen en daarbij als choreograaf verbonden geweest. Daarnaast heeft zij meerdere jaren succesvol getoerd met haar eigen wervelende zang- en dansshow in theaters, bedrijfsfeesten, evenementen en op beurzen. Ook heeft Patricia aan musical- en opera spektakels meegewerkt als onder meer Aida in het Gelredome te Arnhem en Ahoy in Rotterdam en als choreograaf aan het TV programma “Over de Rooie”. Patricia behaalde met La Danse door de jaren heen vele dansprijzen waaronder de eerste prijs in het Rotterdams Dansfestival.

Bovenal is Patricia Buijtendijk een bevlogen en positief ingestelde choreograaf en balletdocent die haar grote passie voor het dansvak met veel liefde en toewijding weet over te brengen.